Back to Top
Jazz Café Mierlo

Terugblik

 

Bijzonder succesvolle concerten

Jazz Café Mierlo is in 2020 gestart en heeft tot nu toe vijftie bijzonder geslaagde concerten georganiseerd.
En helaas een veelbelovend concert dat door omstandigheden werd afgezegd.
 

 

6 september 2023  Mr. Boogie Woogie & the Blisters 

Wat een onvergetelijke avond was het op 6 september 2023 in Jazz Café Mierlo met Mr. Boogie Woogie & the Blisters! Deze legendarische band bracht opnieuw een uitverkochte zaal in extase, net zoals in 2021.

Liefhebbers van Blues, Rock & Roll en Boogie Woogie werden getrakteerd op een spetterend feestje rondom de piano. De avond zat boordevol met de onweerstaanbare klanken van Rythm & Blues klassiekers, inclusief hits van iconen als Jerry Lee Lewis, Ray Charles, Dr. John en Fats Domino. Mr. Boogie Woogie & the Blisters namen het publiek mee op een onvergetelijke reis terug naar de gloriedagen van Rythm & Blues. Het was een avond vol muzikale magie die nog lang zal nazinderen in de harten van alle aanwezigen. Kortom, een avond om te koesteren!

 


3 mei 2023  Roel Spanjers, toetsenist

Dit was een avond volop genieten van het gloedvolle pianospel van een bijzonder virtuose Jazz pianist. Roel heeft zich bekwaamt in verschillende muziekstijlen als: Southern Soul, Country, Blues en Boogie Woogie, Rhythm & Blues en zeker ook: de muziek uit New Orleans.

Hij speelde en zong vooral muziek van zijn helden op de toetsen zoals Ray Charles, James Booker, Otis Spann, Jack McDuff, Billy Preston en vele, vele anderen.  

Roel, naast pianist, zanger en songschrijver is ook historicus, hij vertelde niet alleen over de muzikale en culturele geschiedenis van New Orleans, maar liet ook de muziek uit die tijd horen. Wat een kennis en wat een talent! 

Jazz Café Mierlo heeft met het optreden van Roel Spanjers op 3 mei jl. het lopende seizoen fantastisch afgesloten. Het publiek heeft kunnen genieten van een geweldig goed concert.


5 april 2023  Rosedale Blues Band

Met een gevarieerd repertoire en veel dynamiek is de Rosedale Blues Band nog steeds helemaal bij de tijd. 
Voortdurende vernieuwing van de playlist houdt de muzikanten scherp en de muziek interessant om met veel plezier naar te luisteren. Dat maakten ze in hun optreden bij Jazz Café Mierlo helemaal waar. 

De karakteristieke sound van de groep werd bepaald door de frontman Rob Rosendaal met zijn virtuose bluesharp- en gepassioneerde zangpartijen. Hij werd daarbij ondersteund door de scheurende solopartijen van gitarist Cor Schepens en de bezielende begeleiding van Pieter van Baardwijk op bas en niet in het minst Henk van IJzendoorn op piano.

Het strak gedrumde ritme en de harmonie van de harp, de bas, de zang en de piano, afgewisseld met orgel, ondersteunden de vocals en maken het geheel tot een authentiek blues-feest. 

Helaas moest de band het doen zonder de drummer Pim de Ruigh. Dit eerste optreden, na zijn plotselinge dood, hebben de leden aan hem opdragen als eerbetoon. Als zijn vervanger figureerde de Jazz-drummer Huub de Vrees die zich in het blues circuit al veelvuldig bewezen heeft, zo ook deze avond.

 

1 maart 2023  Anke Prevoo Trio 
gecanceld wegens omstandigheden, helaas 

 

1 februari 2023  The Busquitos

Op deze woensdagavond vond bij Jazz Café Mierlo het eerste optreden na de winterstop plaats. En wat voor optreden. Wat een band! THE BUSQUITOS!

Vier zeer muzikale mannen, met een breed repertoire, maar ook met humor en een enorme interactie met het publiek. Ze stonden niet ‘stijfjes’ op het podium, maar met regelmaat bewogen zij zich door de zaal tussen het publiek door.

Het publiek heeft genoten. Ook de muzikanten zelf straalden plezier uit.  Ze speelden een mix van virtuoze swingende muziek, vrolijk entertainment, maar draaiden ook hun hand niet om voor een serenade aan een vrouw uit het publiek in een ‘Battle of Love’.

Een verrassende mix van humor, interactie met het publiek en de geweldige viruose muziek van o.a. Django Reinhardt, Irving Berlin, Broadway Musicals, TV-tunes en hun eigen catchy songs met hilarische teksten.  

 

2 november 2022 Little Steve & The Big Beat 

Rhythm & Blues met vurig gitaarspel, sterke vocalen, gierende saxofoons en een strakke ritmesectie. Little Steve & the Big Beat creëert een eigen sound waarbij stilstaan geen optie is! 

De Blues Band Little Steve & the Big Beat is gebaseerd rondom het gitaarspel en de zang van Steven van der Nat. Nadat ze in Januari 2013 hun eerste optredens deden, verschenen er al snel lovende recensies. De band werd vrij snel als een topband genoemd en heeft dat ook in Jazz Café Mierlo waargemaakt. 

De band bestaat naast Steven van der Nat op gitaar en vocalen uit: Martijn van Toor en Evert Hoedt op tenor en bariton sax, Bird Stevens op basgitaar en drummer Andreas Carree die Jody van Ooijen verving. 

Wij zijn trots dat deze band een geweldig Blues concert verzorgde voor een bijzonder enthousiast publiek
 

5 oktober 2022, Jazz Connection

 “Ze zijn ongelooflijk muzikaal en absoluut geweldig live op het podium.” 
“De Nederlandse nr. 1 Jazz & Swing Band”

32 jaar geleden opgericht in ‘jazzy’ woonplaats Breda beweegt Jazz Connection als een trein; swingend en rollend met hun Jive & Swing show.  Ze traden op op grote festivals en clubs in Nederland, toerden in België, het VK, Duitsland, Zwitserland, Scandinavië, Frankrijk, Bulgarije, Rusland, Servië en Polen, evenals in het Midden-Oosten, Afrika en Azië. De band speelde vanaf het begin van de oprichting op het Breda Jazz Festival.

De muziek van Jazz Connection heeft zich in de loop der jaren door een veranderende bezetting verder kunnen ontwikkelen. Bij aanvang lag de nadruk op mainstream jazz, met dixieland, jive, latin en zelfs soulinvloeden.

De band ontwikkelde in die jaren langzaam een eigen sound met soms ook met eigen stukken. In de laatste vijf jaar is de muzikale nadruk steeds meer komen te liggen op de klassieke jive- en swingmuziek. En dan met name de muziek van de 3 Louis’: Louis Prima, Louis Jordan en Louis Armstrong.

Samen met een flinke dosis humor zorgt het collectief van Jazz Connection voor een opmerkelijk eigen geluid: transparant, geraffineerd, catchy & groovy. Of het nu een swingende jive, dampende boogie of meeslepende blues is, je herkent direct de sound van dit unieke sextet.

 

7 september,  Paulus Schäfer Trio en Dominique Paats

Deze avond werd het publiek getrakteerd op Gipsy swing met flitsende improvisaties, bezielde melodieën, messcherpe swing, knallende grooves. 

Muziek waar je blij van wordt. Hun instrumentale muziek is van een bijzonder hoog artistiek niveau, die het ‘Hot club de France’ gevoel van Django Reinhardt en Stéphane Grapelli vertaalt naar een toegankelijk, maar tevens zeer artistiek hedendaags jazz idioom. Paulus Schäfer behoort tot de ‘fine fleur’ van de Nederlandse en Europese Sinti jazzgitaristen. 

Toen Paulus Schäfer en de Maastrichtse jazz accordeon virtuoos Dominique Paats elkaar in 2012 ontmoetten tijdens een live concert, ontstond ter plekke een magische chemie tussen de twee ras improvisatoren. Beiden zijn muzikaal stevig geworteld in de traditie van de Swing en de virtuoze ‘Jazz manouche’ met zijn bezielende, op melodieën gebaseerde vloeiende improvisaties en strakke swing. 

Ook in Jazz Café Mierlo maakten ze hun reputatie meer dan waar. Vanuit hun persoonlijke achtergrond in de Sinti Jazz van Paulus Schäfer en de Europese Moderne en traditionele jazz van Dominique Paats lukte het deze twee virtuozen, om de bijzondere klankkleuren van hun instrumenten – de akoestische gipsy gitaar en de jazz accordeon – te laten resulteren in een bijzonder verrassende en aanstekelijke mix van stijlen, afkomstig uit Gipsy Swing, Moderne Jazz, Latin en bekende melodieën uit films en musicals.

Het frisse speelplezier spatte ervan af als de twee mannen elkaar muzikaal uitdagen, in virtuoze improvisaties ‘balletje overgooien’ in afwisselende korte sequenties, en elkaar vinden in gezamenlijke strakke arrangementen en swingende grooves. Daarbij werden ze het strakke tandem van ritme gitarist en contrabas.

11 mei 2022, De Never Mind Jazzband 

Weer een heerlijk avondje swingende muziekNever Mind Jazz Band 8mb

Het repertoire van de never Mind Jazz Band strekt zich uit van de kleinere bands van Armstrong, King Oliver, Jelly Roll Morton, Jabbo Smith, Bix Beiderbecke, tot aan de vroege big bands zoals Fletcher Henderson, McKinney’s Cotton Pickers, Clarence Williams, Paul Whiteman, Duke Ellington. 

De originelen zijn zodanig “terug-gearrangeerd” naar de 6-mans bezetting, dat de band af en toe als tweemaal zo groot klinkt. 
De muziek nummers klonken allemaal goed gearrangeerd. Niet ieder voor zich maar waarbij afwisselend solisten heel goed werden ondersteund door de anderen. 

Ze speelden in Jazz Café Mierlo, een podium voor kwalitatief goede, laagdrempelige jazzconcerten met een gevarieerde programmering voor inwoners van Mierlo en omstreken. De gezellige aankleding en sfeer in de zaal werd ook nu weer gewaardeerd. 

 

6 april 2022:  The MOJO HAND Blues Band  

Een avond luisteren naar een gevarieerd repertoire van eigen en bewerkte blues nummers van bekende grootheden.

Op het podium MOJO HAND, een fantastische Nederlandse 4 man sterke blues band, spelend met plezier, energie en passie. Diverse Blues stijlen worden met veel passie, plezier en vooral blues ten gehore gebracht. Ingetogen en swingend, van Texas naar Chicago en van Funky naar de Boogie. Het gaat nooit vervelen met MOJO HAND.

Door de uitgebreide instrumentale bezetting (gitaar, Hammond, piano, bluesharp, drums, bas en tweemaal zang) is de sound smaakvol divers en is een optreden nooit saai. Lovende kritieken bevestigen dat!  MOJO HAND laat je “The Blues Experience” voelen! 

 

9 maart 2022:  The Savoy JazzmenSavoy Jazzmen

Hun motto: ‘Happy Sound, Happy People

De heerlijke muziek en improvisaties van de Savoy Jazzmen wordt bepaald door de combinatie van instrumentale bezetting en meerstemmige vocalen. 

De ritmesectie zorgt voor een stuwende ondergrond voor de frivole klanken van zang en blazers. Blijf dan maar is stil zitten!! 

Hun repertoire is samengesteld uit diverse jazz-stijlen die in de jaren zestig hoogtij vierden en nog steeds een grote belangstelling kennen: New Orleans Jazz, Dixieland, Skiffle, Blues, Latin en Bebop. 

De Savoy Jazzmen weet de oorsprong van de melodieën krachtig weer te geven en in te kleuren met improvisaties en eigen arrangementen. Dit is kenmerkend voor deze feestelijke en vrolijke stijl van muziek, waarbij je onmogelijk stil kunt blijven zitten.


 

3 november 2021:  De Farmhouse Jazz & Blues BandFarmhouse JB Band in Jazzcafemierlo

De ‘belofte’ die de band deed, een feest voor jong en oud, heeft ze meer dan waar gemaakt.

Op woensdag 3 november werd door Jazz Café Mierlo in ’t Patronaat het inmiddels 5e concert georganiseerd. Ditmaal trad de Farmhouse Jazz & Blues Band op en voor een volle, maar ook sfeervolle gezellige zaal.  

De band bestond uit 7 personen, stuk voor stuk bijzonder enthousiaste en professionele muzikanten. De band heeft haar sporen ruim verdiend in de jazzmuziek.

Er werd zelfs gedanst. Het was ook nu weer een fantastische avond in een sfeervolle en gezellige ambiance. Iedereen was laaiend enthousiast, inclusief de musici zelf. De band werd dan ook beloond met een welverdiend staand applaus. 


13 oktober 2021:  - Joep Peeters - "Swing Is here"Joep Peters

Een muzikale topper met een enthousiast publiek in Jazz Café Mierlo.

Joep Peeters, gespecialiseerd in Jazz & Dansmuziek 1900-1960, is al meer dan vijftig jaar actief in de muziek, vooral de jazz. Deze avond in ‘t Patronaal, vond het inmiddels 4e door Jazz Café Mierlo georganiseerde concert plaats. 

Hij nam het publiek mee op een reis door de tijd met de diverse stijlen van de Jazz muziek. Hij leek moeiteloos die verschillende stijlen te spelen, alles uit zijn hoofd.

Wat opviel was zijn humor. Reacties uit het publiek: ‘het leek een one-man-show’, ‘cabaret’, ‘veel gelachen’. Kortom, een zeer geslaagde, goed bezochte  avond.

Een muzikale topper met een enthousiast publiek in Jazz Café Mierlo. 


8 september 2021:  Mr. Boogie Woogie & the Blisters

Liefhebbers van muziekstijlen zoals Blues, Rock & Roll en Boogie Woogie kwamen volledig aan hun trekken tijdens dit spetterend feestje rondom de piano.

het eerste jazzconcert na anderhalf jaar met Mr. Boogie Woogie & The Blisters was in twee dagen uitverkocht. Het publiek genoot van Rythm & Blues klassiekers, waaronder bekende Hits van Jerry Lee Lewis, Ray Charles, Dr. John en Fats Domino.

De band voerde het publiek mee terug naar de hoogtijdagen van de Rythm & Blues muziek. Het enthousiaste publiek beloonde de band met een staande ovatie. 

4 maart 2020:  Gipsy Mood gipsy mood 1

Kwintet Gipsy Mood wist zich deze avond opnieuw te overtreffen en niet alleen "de gevoelige snaar" maar ook de harten van de bezoekers te raken. 

Gipsy Mood is een bonte verzameling rasmuzikanten die iedere gelegenheid weet op te luisteren met sfeervolle wereldmuziek. Wat hen bindt, is hun passie voor muziek, een cocktail van Zigeunermuziek en Wereldmuziek, klezmer, balkan, Hot club de France. 

Een heel gevarieerd programma, een reisje over de wereld, zowel sfeervolle als swingende muziek spelend - zorgden ze voor de juiste sfeer. We zullen ze heel graag weer terugzien in Jazz Café Mierlo. 

 

5 februari 2020:  JaZZcapeJazzscape 3

Natuurlijk het eerste concert in Jazz Café Mierlo van de Mierlose Bigband.

We hadden niet anders verwacht toen we de geweldig goede en in omstreken zeer gewaardeerde Mierlose Bigband “JaZZcape” als eerste hadden uitgenodigd voor een swingend concert. Met prachtige solo’s en een top zangeres maakten ze er een echt feestje van. Ze werden dan ook beloond met een staande ovatie. 

De zaal was vroeg in de week uitverkocht. We moesten zelfs een aantal mensen teleurstellen omdat er helaas geen plaatsen meer over waren. 

Het publiek was enthousiast na afloop en beloonde de band met een staand applaus. Veel leuke reacties na afloop. Maar ook de band genoot zichtbaar van het optreden. Ze komen graag weer eens terug optreden in Jazz Café Mierlo, maar ook het publiek ziet ze graag weer terug.