fbpx

Terugblik

Bijzonder succesvolle concerten

We zijn Jazz Café Mierlo gestart in 2020 met een tweetal uitverkochte en bijzonder geslaagde concerten. Helaas vanwege de corona pandemie moesten we stoppen.
Inmiddels konden we doorstarten en hadden meteen weer een uitverkochte zaal vol enthousiaste bezoekers. 

 

Woensdagavond 5 februari 2020:  JaZZcape Jazzscape 3

We hadden niet anders verwacht toen we de geweldig goede en in omstreken zeer gewaardeerde Mierlose Bigband “JaZZcape” als eerste hadden uitgenodigd voor een swingend concert. Met prachtige solo’s en een top zangeres maakten ze er een echt feestje van. Ze werden dan ook beloond met een staande ovatie. 

De zaal was vroeg in de week uitverkocht. We moesten zelfs een aantal mensen teleurstellen omdat er helaas geen plaatsen meer over waren. 
 

Lees meer

 


Woensdagavond 4 maart 2020:  Gipsy Mood

Kwintet Gipsy Mood wist zich deze avond opnieuw te overtreffen en niet alleen "de gevoelige snaar" maar ook de harten van de bezoekers tegipsy mood 1 raken.

Gipsy Mood is een bonte verzameling rasmuzikanten die iedere gelegenheid weet op te luisteren met sfeervolle wereldmuziek. Wat hen bindt, is hun passie voor muziek. Verwacht een cocktail van Zigeunermuziek en Wereldmuziek, klezmer, balkan, Hot club de France.

Een heel gevarieerd programma, een reisje over de wereld, zowel sfeervolle als swingende muziek spelend - zorgden ze voor de juiste sfeer. We zullen ze heel graag weer terugzien in Jazz Café Mierlo. 

 

Woensdagavond 8 september 2021:  Mr. Boogie Woogie & the Blisters

Het eerste jazzconcert na anderhalf jaar met Mr. Boogie Woogie & The Blisters was in twee dagen uitverkocht.

Liefhebbers van muziekstijlen zoals Blues, Rock & Roll en Boogie Woogie kwamen volledig aan hun trekken tijdens dit spetterend feestje rondom de piano. Het publiek genoot van Rythm & Blues klassiekers, waaronder bekende Hits van Jerry Lee Lewis, Ray Charles, Dr. John en Fats Domino. De band voerde het publiek mee terug naar de hoogtijdagen van de Rythm & Blues muziek. Het enthousiaste publiek beloonde de band met een staande ovatie.

 

 

Woensdagavond  13 oktober 2021:  - Joep Peeters - "Swing Is here"Joep Peters

Deze avond in ‘t Patronaal, vondt het inmiddels 4e door Jazz Café Mierlo georganiseerde concert plaats.. Wederom, een zeer geslaagde, goed bezochte  avond.

Joep Peeters, gespecialiseerd in Jazz & Dansmuziek 1900-1960, is al meer dan vijftig jaar actief in de muziek, vooral de jazz. Hij nam het publiek mee op een reis door de tijd met de diverse stijlen van de Jazz muziek. Hij leek moeiteloos die verschillende stijlen te spelen, alles uit zijn hoofd.

Wat opviel was zijn humor. Reacties uit het publiek: ‘het leek een one-man-show’, ‘cabaret’, ‘veel gelachen’. Kortom, een geslaagde avond.

Een muzikale topper met een enthousiast publiek in Jazz Café Mierlo. 

 

 

Woendagavond 3 november 2021:  De Farmhouse Jazz & Blues BandFarmhouse_JB_Band_in_Jazzcafemierlo.jpg


Op woensdag 3 november werd door Jazz Café Mierlo in ’t Patronaat het inmiddels 5e concert georganiseerd. Ditmaal trad de Farmhouse Jazz & Blues Band op en voor een volle, maar ook sfeervolle gezellige zaal.  

De band bestond uit 7 personen, stuk voor stuk bijzonder enthousiaste en professionele muzikanten. De band heeft haar sporen ruim verdiend in de jazzmuziek.

De ‘belofte’ die de band deed, een feest voor jong en oud, heeft ze meer dan waar gemaakt. Er werd zelfs gedanst. Het was ook nu weer een fantastische avond in een sfeervolle en gezellige ambiance. Iedereen was laaiend enthousiast, inclusief de musici zelf. De band werd dan ook beloond met een welverdiend staand applaus. Woensdagavond 9 maart 2022:  The Savoy Jazzmen
Savoy_Jazzmen.jpg

De heerlijke muziek en improvisaties van de Savoy Jazzmen wordt bepaald door de combinatie van instrumentale bezetting en meerstemmige vocalen. De ritmesectie zorgt voor een stuwende ondergrond voor de frivole klanken van zang en blazers. Blijf dan maar is stil zitten!! 

Hun repertoire is samengesteld uit diverse jazz-stijlen die in de jaren zestig hoogtij vierden en nog steeds een grote belangstelling kennen: New Orleans Jazz, Dixieland, Skiffle, Blues, Latin en Bebop. De Savoy Jazzmen weet de oorsprong van de melodieën krachtig weer te geven en in te kleuren met improvisaties en eigen arrangementen. Dit is kenmerkend voor deze feestelijke en vrolijke stijl van muziek, waarbij je onmogelijk stil kunt blijven zitten.

Hun motto: ‘Happy Sound, Happy People !’

 

 

Woensdagavond 6 april 2022:  The MOJO HAND Blues Bandmojo_hand_885x500.jpg

Het was een heerlijk avondje uit, luisteren naar een gevarieerd repertoire van eigen en bewerkte blues nummers van bekende grootheden.

Op het podium MOJO HAND, een fantastische Nederlandse 4 man sterke blues band, spelend met plezier, energie en passie. Diverse Blues stijlen worden met veel passie, plezier en vooral blues ten gehore gebracht. Ingetogen en swingend, van Texas naar Chicago en van Funky naar de Boogie. Het gaat nooit vervelen met MOJO HAND.

Door de uitgebreide instrumentale bezetting (gitaar, Hammond, piano, bluesharp, drums, bas en tweemaal zang) is de sound smaakvol divers en is een optreden nooit saai. Lovende kritieken bevestigen dat!  MOJO HAND laat je “The Blues Experience” voelen!

Woensdag avond 11 mei 2022, De Never Mind Jazzband 

Weer een heerlijk avondje swingende muziek

Never Mind Jazz Band 8mb

Het publiek was enthousiast na afloop en beloonde de band met een staand applaus. Veel leuke reacties na afloop.
Maar ook de band genoot zichtbaar van het optreden. Ze komen graag weer eens terug optreden in Jazz Café Mierlo, maar ook het publiek ziet ze graag weer terug.

Het repertoire van de never Mind Jazz Band strekt zich uit van de kleinere bands van Armstrong, King Oliver, Jelly Roll Morton, Jabbo Smith, Bix Beiderbecke, tot aan de vroege big bands zoals Fletcher Henderson, McKinney’s Cotton Pickers, Clarence Williams, Paul Whiteman, Duke Ellington. 

De originelen zijn zodanig “terug-gearrangeerd” naar de 6-mans bezetting, dat de band af en toe als tweemaal zo groot klinkt. 
De muziek nummers klonken allemaal goed gearrangeerd. Niet ieder voor zich maar waarbij afwisselend solisten heel goed werden ondersteund door de anderen. 

Ze speelden in Jazz Café Mierlo, een podium voor kwalitatief goede, laagdrempelige jazzconcerten met een gevarieerde programmering voor inwoners van Mierlo en omstreken. De gezellige aankleding en sfeer in de zaal werd ook nu weer gewaardeerd. 

Webmaster: Jaap Veneman