fbpx

Terugblik

Bijzonder succesvolle concerten

We zijn Jazz Café Mierlo gestart in 2020 met een tweetal uitverkochte en bijzonder geslaagde concerten. Helaas vanwege de corona pandemie moesten we stoppen.
In 2021 konden we in september doorstarten en hadden meteen weer een uitverkochte zaal vol enthousiaste bezoekers. 

 

Woensdagavond 5 februari 2020:  JaZZcape Jazzscape 3

We hadden niet anders verwacht toen we de geweldig goede en in omstreken zeer gewaardeerde Mierlose Bigband “JaZZcape” als eerste hadden uitgenodigd voor een swingend concert. Met prachtige solo’s en een top zangeres maakten ze er een echt feestje van. Ze werden dan ook beloond met een staande ovatie. 

De zaal was vroeg in de week uitverkocht. We moesten zelfs een aantal mensen teleurstellen omdat er geen plaatsen meer over waren. 
 

 

 

Woensdagavond 4 maart 2020:  Gipsy Moodgipsy mood 1

Kwintet Gipsy Mood wist zich deze avond opnieuw te overtreffen en niet alleen "de gevoelige snaar" maar ook de harten van de bezoekers te raken.

Een heel gevarieerd programma, een reisje over de wereld, zowel sfeervolle als swingende muziek spelend - zorgden ze voor de juiste sfeer. We zullen ze heel graag weer terugzien in Jazz Café Mierlo.

 

Woensdagavond 8 september 2021:  Mr. Boogie Woogie & the Blisters

Het eerste jazzconcert na anderhalf jaar met Mr. Boogie Woogie & The Blisters was in twee dagen uitverkocht.

Liefhebbers van muziekstijlen zoals Blues, Rock & Roll en Boogie Woogie kwamen volledig aan hun trekken tijdens dit spetterend feestje rondom de piano. Het publiek genoot van Rythm & Blues klassiekers, waaronder bekende Hits van Jerry Lee Lewis, Ray Charles, Dr. John en Fats Domino. De band voerde het publiek mee terug naar de hoogtijdagen van de Rythm & Blues muziek. Het enthousiaste publiek beloonde de band met een staande ovatie.

 

 

Woensdagavond  13 oktober 2021:  - Joep Peeters - "Swing Is here"Joep Peters

Deze avond in ‘t Patronaal, vondt het inmiddels 4e door Jazz Café Mierlo georganiseerde concert plaats.. Wederom, een zeer geslaagde, goed bezochte  avond.

Joep Peeters, gespecialiseerd in Jazz & Dansmuziek 1900-1960, is al meer dan vijftig jaar actief in de muziek, vooral de jazz. Hij nam het publiek mee op een reis door de tijd met de diverse stijlen van de Jazz muziek. Hij leek moeiteloos die verschillende stijlen te spelen, alles uit zijn hoofd.

Wat opviel was zijn humor. Reacties uit het publiek: ‘het leek een one-man-show’, ‘cabaret’, ‘veel gelachen’. Kortom, een geslaagde avond.

Een muzikale topper met een enthousiast publiek in Jazz Café Mierlo. 

 

Woendagavond 3 november 2021:  De Farmhouse Jazz & Blues Band

Farmhouse_JB_Band_in_Jazzcafemierlo.jpg


Op woensdag 3 november werd door Jazz Café Mierlo in ’t Patronaat het inmiddels 5e concert georganiseerd. Ditmaal trad de Farmhouse Jazz & Blues Band op en voor een volle, maar ook sfeervolle gezellige zaal.  

De band bestond uit 7 personen, stuk voor stuk bijzonder enthousiaste en professionele muzikanten. De band heeft haar sporen ruim verdiend in de jazzmuziek.

De ‘belofte’ die de band deed, een feest voor jong en oud, heeft ze meer dan waar gemaakt. Er werd zelfs gedanst. Het was ook nu weer een fantastische avond in een sfeervolle en gezellige ambiance. Iedereen was laaiend enthousiast, inclusief de musici zelf. De band werd dan ook beloond met een welverdiend staand applaus. 

Webmaster: Jaap Veneman