Back to Top
Jazz Café Mierlo

Agenda

 

Voor 2023 hebben we een bijzonder en gevarieerd programma met goede bands opgesteld. 

5 april 2023  Rosedale Blues Band

RosedalebluesbandMet een gevarieerd repertoire en veel dynamiek is de Rosedale Blues Band nog steeds helemaal bij de tijd. Voortdurende vernieuwing van de playlist houdt de muzikanten scherp en de muziek interessant om met veel plezier naar te luisteren.

De karakteristieke sound van de groep wordt met name bepaald door de frontman Rob Rosendaal met zijn virtuose bluesharp- en gepassioneerde zangpartijen. Hij wordt daarbij ondersteund door de scheurende solopartijen van gitarist Cor Schepens en de bezielende begeleiding van Pieter van Baardwijk op bas en Henk van IJzendoorn op piano.

Het strak gedrumde ritme en de harmonie van de harp, de bas, de zang en de piano, afgewisseld met orgel, ondersteunen de vocals en maken het geheel tot een authentiek blues-feest. 

Helaas moet de band het doen zonder de drummer Pim de Ruigh en dit eerste optreden, na zijn plotselinge dood, zullen de leden aan hem opdragen als eerbetoon. Als zijn vervanger figureert de Jazz-drummer Huub de Vrees die zich in het blues circuit al veelvuldig bewezen heeft.

Bestellen: Klik hier

3 mei 2023  Roel Spanjers, toetsenistRoel Spanjers

Roel speelde van jongs af aan op piano en orgel thuis, en later, vanaf zijn 15e jaar, in Blues en Soul-bands als toetsenist (piano en Hammond orgel).

Helden op de toetsen zijn voor hem: Ray Charles, James Booker, Otis Spann, Jack McDuff, Billy Preston en vele, vele anderen. Hij bekwaamt zich via zijn muziekverzameling als autodidact in muziekstijlen als: Southern Soul, Country, Blues en Boogie Woogie, Rhythm & Blues en zeker ook: de muziek uit New Orleans.

Bestellen: Klik hier

 

6 september 2023  Mr. Boogie Woogie & the Blisters Mr Boogie Woogie the Blisters

Een goede bekende top band, trad al eerder in 2021 op in een uitverkocht Jazz Café Mierlo. 

Liefhebbers van muziekstijlen zoals Blues, Rock & Roll en Boogie Woogie kwamen volledig aan hun trekken tijdens dit spetterend feestje rondom de piano. Het publiek genoot van Rythm & Blues klassiekers, waaronder bekende Hits van Jerry Lee Lewis, Ray Charles, Dr. John en Fats Domino. De band voerde het publiek mee terug naar de hoogtijdagen van de Rythm & Blues muziek. 11 oktober 2023  Charlestown Jazz Bandcharlestown jazzband

De band streeft naar een gezellige interactie met het publiek en dat alles gelardeerd met plezier en humor.

Door een zeer breed en gevarieerd repertoire is hun muziek toegankelijk voor vele Jazz -liefhebbers en mede daardoor ook veel gevraagd in binnen- en buitenland. In vele jazzclubs is de band een graag geziene gast.

 8 november 2023  Ramblin' DogRamblin Dog

Het spelen van akoestische blues met passie en muzikaliteit is de drijfveer van de 4 illustere heren van Ramblin’ Dog. Na het winnen van de publieksprijs tijdens de prestigieuze Dutch Blues Challenge 2016, hebben ze bewezen dat ze serieus genomen dienen te worden in de Nederlandse en Europese blues-scene. 

Hun repertoire bestaat zowel uit eigen composities als zelf gearrangeerde nummers van de grote blues-artiesten van alle tijden in verschillende stijlen. De 4 heren hebben een uitgebreide muzikale ervaring die je terughoort in hun mix van gevoelige, swingende maar bovenal gepassioneerd gespeelde bluessongs.