Agenda

In 2020 waren helaas maar 2 optredens mogelijk.

1.  Woensdagavond 5 februari:  JaZZcape Jazzscape 3

We hadden niet anders verwacht toen we de geweldig goede en in omstreken zeer gewaardeerde Mierlose Bigband “JaZZcape” als eerste hadden uitgenodigd voor een swingend concert. Met prachtige solo’s en een top zangeres maakten ze er een echt feestje van. Ze werden dan ook beloond met een staande ovatie. 

De zaal was vroeg in de week uitverkocht. We moesten zelfs een aantal mensen teleurstellen omdat er geen plaatsen meer over waren. 

 


2.  Woensdagavond 4 maart:  Gipsy Moodgipsy mood 1

Kwintet Gipsy Mood wist zich deze avond opnieuw te overtreffen en niet alleen "de gevoelige snaar" maar ook de harten van de bezoekers te raken.

Een heel gevarieerd programma, een reisje over de wereld, zowel sfeervolle als swingende muziek spelend - zorgden ze voor de juiste sfeer. We zullen ze heel graag weer terugzien in Jazz Café Mierlo.
 
 
 


Concerten gepland in het najaar 2021


Woensdagavond 8 september:  Mr. Boogie Woogie

Hard drivin', old school Rhythm & Blues, aangevuld met een geweldige Boogie Woogie, door de snelste, meest flitsende, piano-bonzende boogieman van Nederland. Ja dat klopt, deze in Nederland gevestigde en gedreven pianist. Zodra hij op de ivoren begint te slaan, ben je op weg naar het "Land of Good Times".

De internationaal bekende pianist, zanger en artiest Eric-Jan Overbeek (1967), ook bekend als Mr. Boogie Woogie, won onlangs de Dutch Blues Challenge 2017. Hij ontving ook de prestigieuze onderscheiding  Best Dutch Blues Pianist 2010 door de Dutch Blues Foundation en werd in 2005 door de Trophees France Blues uitgeroepen tot beste Europese bluespianist. Overbeek begon op 8-jarige leeftijd met pianospelen en kreeg zijn eerste vaste baan bij pianospelen op 12-jarige leeftijd.

Tijdens zijn 40-jarige carrière heeft hij het podium geopend voor internationale bluesreuzen zoals Matt "Guitar" Murphy, Johnny Copeland, Van Morrison, Koko Taylor, Magic Slim and the Teardrops en zelfs The Blues Brothers Band. In 2010 opende meneer Boogie Woogie en zijn band de 35ste editie van het wereldberoemde North Sea Jazzfestival. 

In 1994 was Overbeek zijn eigen Boogie & Blues Night Festival begonnen in Hoofddorp, Nederland. Vanwege het overweldigende succes, ging hij sinds 2005 met de show de weg op. Nu speelt het in theaters door heel Nederland. Het festival biedt internationale ritme- en bluesartiesten zoals Sam Taylor, Little Willie Littlefield, Bruce Katz en Nederlandse fenomenen Rob Hoeke en Rob Agerbeek. Op eigen Records label heeft Mr.Boogie Woogie 14 CD's, 1 DVD, 2 EP's en 2 CD singles opgenomen en internationaal getourd in de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Spanje, Polen en Corsica.

Bij Jazz Café Mierlo treedt Mr. Boogie Woogie op met zijn 4 man/vrouw sterke band De Blisters. Samen maken ze er een geweldig muzikaal feest van.

 

Woensdagavond  13 oktober  - Joep Peeters - Swing Is Herejoep 2

Joep Peeters is gespecialiseerd in Jazz & Dansmuziek 1900-1960. Hij speelt piano, vibrafoon, saxofoon, zang en is daarnaast bandleider, componist, tekstdichter, muziekhistoricus, arrangeur en presentator. Joep Peeters stond bijna veertig jaar voor de klas en is al meer dan vijftig jaar actief in de muziek, vooral de jazz. Hij is actief in het culturele leven in Breda en mede oprichter van het Jazz Festival Breda.

Joep Peeters zingt en speelt dit jaar vijftig jaar. Hij maakte zeventig lp’s en cd’s en is de Bredanaar die het langst op nummer één stond in de hitlijst, omdat hij de sopraansaxofoonsolo speelde in het nummer Annabel. Peeters heeft een repertoire van ruim vijfduizend liedjes die hij uit het hoofd kent, qua muziek dan.

Waar zijn naam verder bij staat geschreven: het Joep Peeters trio, het Joep Peeters quartet, de JoJo swingband, de Polka Dots, Gumbo Gabbers, The Hot Cat Rythm Kings, Heebee JeeBee Jazz Band, de Original Victoria Band, het orkest van Lillian Boutté, David Livingstone Jazz Messengers, de Opjuiners en Andors jazzband. Ook is hij vijf keer naar New Orleans geweest en noemt dat dagen van ‘disney en dixie’.

Wij zijn dan ook bijzonder verheugd dat de muzikale topper op 13 oktober een concert zal verzorgen in Jazz Café Mierlo. 

 

 

 

 

Woensdagavond  3 november:  Farmhouse Jazz & Blues BandFarmhouse JazzBluesband 01

Bij de de Farmhouse Jazz & Blues Band is de sound van de Chris Barber Jazz & Bluesband leidend. De band heeft een strakke, stuwende ritmesectie. Een dynamische trio, dat een stevige basis legt onder de typische Barber- en New Orleans jazz, ook vurige rock, swing en meeslepende R&B brengt. Maar tevens fluisterzacht een gevoelige ballad begeleidt. In de R & B nummers komt de bluesgitaar van saxofonist/gitarist er dan bij – rauw, vurig, meeslepend.

De trombonist en een klarinettist/saxofonist/gitarist/zanger, zorgen daarbij voor de typische traditionele jazz klankkleur. Maar er is ook veel ruimte voor de blues en bluesrock. Daar staan de blues-gitaar en blues-harp speler garant voor!

In deze bezetting heeft de Farmhouse Jazz & Blues Band zich in korte tijd weten te onderscheiden en speelt veel in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Luxemburg. Een optreden van de Farmhouse Jazzband is een onvergetelijk feest voor jong en oud, waarbij niemand stil kan blijven zitten.

 

Woensdagavond  8 december:

Deze datum is voorlopig gereserveerd. 

 

Webmaster: Jaap Veneman