fbpx

Agenda

Woensdagavond 5 oktober 2022 

Jazz Connection  "Jives You Crazy" 


“They are unbelievable… They are insane… and they are absolutely amazing live on stage. With their zootsuits, flamboyance, large beers, cheap whiskey, dancing and swinging... They will Jive You Grazy!”  The Dutch Nr 1 Jazz & Swing Band ook in Jazz Café Mierlo.

Jazz Connection is een grote navolger van de Jump Jive, Jump Blues en early Rhythm ’n Blues, die zo’n 50 jaar geleden in de VS enorm populair werd. Met songs van Louis Prima, Wynonie Harris, King Curtis en Teddy Brannon brengen ze een ‘revival’ van de beste en meest spraakmakende sterren uit deze woelig periode in de jazz. 

Opgericht in jazzstad Breda swingt, stampt en spettert Jazz Connection sinds 30 jaar (1990) met een geoliede Jazz & Jive show door Europa.

Veel jazzfestivals en clubs in Nederland hebben inmiddels een bijzonder goede herinnering aan de band. Ze toerden in Europa o.a. in België, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen, Bulgarije, Servië, Rusland en Polen met uitstapjes naar het MiddenOosten, Afrika en Azië. 

Samen met een flinke dosis humor zorgt het collectief van Jazz Connection voor een opmerkelijk eigen geluid: transparant, geraffineerd, catchy & groovy. Of het nu een swingende jive, dampende boogie of meeslepende blues is, je herkent direct de sound van dit unieke sextet.

 

Woensdagavond 2 november 2022  

Gipsy Mood  "Raakt de gevoelige snaar" 

Met Gipsy Mood is het genieten van een bonte verzameling rasmuzikanten die iedere gelegenheid weet op te luisteren met sfeervolle wereldmuziek. Wat hen bindt, is hun passie voor muziek. Verwacht een cocktail van Zigeunermuziek en Wereldmuziek, klezmer, balkan, Hot club de France.

 

Gypsy Mood was al eerder in 2020 te gast in het podium van ons Jazz Café Mierlo. Een uitverkochte zaal, bijzonder enthousiast publiek, zij maakten er een feestje van, beloond met een staand applaus. 

In het theater - waar het verhaal achter de muziek centraal staat - voelen ze zich in het bijzonder thuis. Met zowel sfeervolle achtergrondmuziek als swingende, dansbare muziek zorgen ze voor de juiste sfeer. Een zangeres met een prachtig stemgeluid maakt het compleet. 


Tijdens een optreden zullen ze u meenemen naar de traditionele zigeunermuziek uit Hongarije, de folkloristische opzwepende ritmes uit de Balkan, Spaans en Zuid-Amerikaans temperament, Portugese fado, kabbelende en vrolijke swing in de stijl van de Hotclub de France, of met gesloten ogen in een ballade kruipen.

Alles vertolkt met een eigen geluid waarbij de enige pretentie die wordt gehanteerd, de wil is om het hart te laten spreken met eerlijke muziek. Met een luchtige uitleg van de muziek zullen ze hun optreden toegankelijker maken zonder het na te laten het publiek te verrijken met onbekende juweeltjes.

 

Webmaster: Jaap Veneman