Agenda

In 2020 hadden we 6 optredens gepland.

1.  Woensdagavond 5 februari:  JaZZcape Jazzscape 3

We hadden niet anders verwacht toen we de geweldig goede en in omstreken zeer gewaardeerde Mierlose Bigband “JaZZcape” als eerste hadden uitgenodigd voor een swingend concert. Met prachtige solo’s en een top zangeres maakten ze er een echt feestje van. Ze werden dan ook beloond met een staande ovatie. 

De zaal was vroeg in de week uitverkocht. We moesten zelfs een aantal mensen teleurstellen omdat er geen plaatsen meer over waren. 

 


2.  Woensdagavond 4 maart:  Gipsy Moodgipsy mood 1

Kwintet Gipsy Mood wist zich deze avond opnieuw te overtreffen en niet alleen "de gevoelige snaar" maar ook de harten van de bezoekers te raken.

Een heel gevarieerd programma, een reisje over de wereld, zowel sfeervolle als swingende muziek spelend - zorgden ze voor de juiste sfeer. We zullen ze heel graag weer terugzien in Jazz Café Mierlo.

 never mind jazzband
3.  Woensdagavond 1 april:  Never Mind Jazz Band (gecanceld) 

Helaas hebben we door het Corona Virus dit concert moeten afzeggen en verplaatsen naar 2021.
Maar "wat in het vat zit verzuurt niet", 

 
 


Concerten gepland in het najaar, nog onder voorbehoud


 

4.  Woensdagavond  7 oktober:  Farmhouse Jazz & Blues BandFarmhouse JazzBluesband 01

Bij de de Farmhouse Jazz & Blues Band is de sound van de Chris Barber Jazz & Bluesband leidend. De band heeft een strakke, stuwende ritmesectie. Een dynamische trio, dat een stevige basis legt onder de typische Barber- en New Orleans jazz, ook vurige rock, swing en meeslepende R&B brengt. Maar tevens fluisterzacht een gevoelige ballad begeleidt. In de R & B nummers komt de bluesgitaar van saxofonist/gitarist er dan bij – rauw, vurig, meeslepend.

De trombonist en een klarinettist/saxofonist/gitarist/zanger, zorgen daarbij voor de typische traditionele jazz klankkleur. Maar er is ook veel ruimte voor de blues en bluesrock. Daar staan de blues-gitaar en blues-harp speler garant voor!

In deze bezetting heeft de Farmhouse Jazz & Blues Band zich in korte tijd weten te onderscheiden en speelt veel in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Luxemburg. Een optreden van de Farmhouse Jazzband is een onvergetelijk feest voor jong en oud, waarbij niemand stil kan blijven zitten.

 

5.  Woensdagavond  11 november:  Blues band MOJO HAND 

mojo hand 885x500Blues band MOJO HAND is een fantastische Nederlandse blues band spelend met plezier, energie en passie. MOJO HAND laat je “The Blues Experience” voelen!

De vier ervaren muzikanten spelen een mix van zelf geschreven en bestaande blues nummers, in verschillende bluesstijlen. Het repertoire gaat van Texas tot Chicago, van funky tot swing en van traag tot rockende blues. 

De combinatie van een groovende ritme sectie, een grommend Hammond geluid, bezielde en scherpe gitaar solo’s, schreeuwende bluesharp licks en twee rauwe, emotionele stemmen garanderen een onvergetelijke ervaring.
Het zegt wel wat, Mojo Hand is in 2019 genomineerd voor de Dutch Blues Awards!

 

 

6.  Woensdagavond  9 december  - Joep Peters - Swing Is Herejoep 2

Joep Peeters is gespecialiseerd in Jazz & Dansmuziek 1900-1960. Hij speelt piano, vibrafoon, saxofoon, zang en is daarnaast bandleider, componist, tekstdichter, muziekhistoricus, arrangeur en presentator. Joep Peeters stond bijna veertig jaar voor de klas en is al meer dan vijftig jaar actief in de muziek, vooral de jazz. Hij is actief in het culturele leven in Breda en mede oprichter van het Jazz Festival Breda.

Joep Peeters zingt en speelt dit jaar vijftig jaar. Hij maakte zeventig lp’s en cd’s en is de Bredanaar die het langst op nummer één stond in de hitlijst, omdat hij de sopraansaxofoonsolo speelde in het nummer Annabel. Peeters heeft een repertoire van ruim vijfduizend liedjes die hij uit het hoofd kent, qua muziek dan.

Waar zijn naam verder bij staat geschreven: het Joep Peeters trio, het Joep Peeters quartet, de JoJo swingband, de Polka Dots, Gumbo Gabbers, The Hot Cat Rythm Kings, Heebee JeeBee Jazz Band, de Original Victoria Band, het orkest van Lillian Boutté, David Livingstone Jazz Messengers, de Opjuiners en Andors jazzband. Ook is hij vijf keer naar New Orleans geweest en noemt dat dagen van ‘disney en dixie’.

Wij zijn dan ook bijzonder verheugd dat de muzikale topper op 2 september een concert zal verzorgen in Jazz Café Mierlo. 

 

Webmaster: Jaap Veneman