fbpx

Agenda

Agenda 2022

Datums van concerten zijn onder voorbehoud in verband met de Corona Pandemie

Woensdagavond 2 februari 2022 

Paulus Schäfer Trio & Dominique Paats  

 

Wat u kunt verwachten:  Gipsy swing met flitsende improvisaties, bezielde melodieën, messcherpe swing, knallende grooves. Muziek waar je blij van wordt.

Hun instrumentale muziek is van een bijzonder hoog artistiek niveau, die het ‘Hot club de France’ gevoel van Django Reinhardt en Stéphane Grapelli vertaalt naar een onweerstaanbaar toegankelijk, maar tevens zeer artistiek hedendaags jazz idioom. 

Paulus Schäfer behoort tot de ‘fine fleur’ van de Nederlandse en Europese Sinti jazzgitaristen. Toen hij en de Maastrichtse jazz accordeon virtuoos Dominique Paats elkaar in 2012 ontmoetten tijdens een live concert, ontstond ter plekke een magische chemie tussen de twee ras improvisatoren. Beiden zijn muzikaal stevig geworteld in de traditie van de Swing en de virtuoze ‘Jazz manouche’ met zijn bezielde, op melodieën gebaseerde vloeiende improvisaties en strakke swing.

Vanuit hun persoonlijke achtergrond in de Sinti Jazz van Paulus Schäfer en de Europese Moderne en traditionele jazz van Dominique Paats lukte het deze twee virtuozen, om de bijzondere klankkleuren van hun instrumenten – de akoestische gipsy gitaar en de jazz accordeon – te versmelten tot een verrassende nieuwe cross-over stijl die zo natuurlijk aanvoelt, dat men zich nauwelijks realiseert dat dit een bijzondere combinatie is van twee verschillende muzikale tradities en twee nieuwe instrumentale klankkleuren.

Het resultaat is een bijzonder aanstekelijke mix van stijlen afkomstig uit Gipsy Swing, Moderne Jazz, Latin, en bekende melodieën uit films en musicals. Het frisse speelplezier spat ervan af als de twee mannen elkaar muzikaal uitdagen, in virtuoze improvisaties ‘balletje overgooien’ in afwisselende korte sequenties, en elkaar vinden in gezamenlijke strakke arrangementen en swingende grooves.

De strakke tandem van ritme gitarist Martin Limberger en Noah Schäfer op contrabas geeft de solisten een swingende basis om te excelleren. Zij geven impulsen, stuwen de spanning met intense grooves, laten de thema’s ademen in ‘half time’, en trekken de teugels strak in sportief snelle up-tempo nummers. Zij zijn een onmisbare ritme sectie die alert de spetterende solo gitaar en accordeon feilloos aanvoelen.


Woensdagavond 9 maart 2022

Jazz Connection  "Jives You Crazy" 


“They are unbelievable… They are insane… and they are absolutely amazing live on stage. With their zootsuits, flamboyance, large beers, cheap whiskey, dancing and swinging... They will Jive You Grazy!”  The Dutch Nr 1 Jazz & Swing Band ook in Jazz Café Mierlo.

Jazz Connection is een grote navolger van de Jump Jive, Jump Blues en early Rhythm ’n Blues, die zo’n 50 jaar geleden in de VS enorm populair werd. Met songs van Louis Prima, Wynonie Harris, King Curtis en Teddy Brannon brengen ze een ‘revival’ van de beste en meest spraakmakende sterren uit deze woelig periode in de jazz. 

Opgericht in jazzstad Breda swingt, stampt en spettert Jazz Connection sinds 30 jaar (1990) met een geoliede Jazz & Jive show door Europa.

Veel jazzfestivals en clubs in Nederland hebben inmiddels een bijzonder goede herinnering aan de band. Ze toerden in Europa o.a. in België, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen, Bulgarije, Servië, Rusland en Polen met uitstapjes naar het MiddenOosten, Afrika en Azië. 

Samen met een flinke dosis humor zorgt het collectief van Jazz Connection voor een opmerkelijk eigen geluid: transparant, geraffineerd, catchy & groovy. Of het nu een swingende jive, dampende boogie of meeslepende blues is, je herkent direct de sound van dit unieke sextet.

 

Woensdagavond 6 april 2022

Blues Band MOJO HAND

MOJO HAND is een fantastische Nederlandse 4 man sterke blues band, spelend met plezier, energie en passie. MOJO HAND laat je “The Blues Experience” voelen!

Een heerlijk avondje uit, luisteren naar een gevarieerd repertoire van eigen en bewerkte blues nummers van bekende grootheden. Diverse Blues stijlen worden met veel passie, plezier en vooral blues ten gehore gebracht. Ingetogen en swingend, van Texas naar Chicago en van Funky naar de Boogie.  

Door de uitgebreide instrumentale bezetting (gitaar, Hammond, piano, bluesharp, drums, bas en tweemaal zang) is de sound smaakvol divers en is een optreden nooit saai. Lovende kritieken bevestigen dat!  Het gaat nooit vervelen met MOJO HAND.

Ze spelen woensdagavond 6 april 2022 in Jazz Café Mierlo, een podium voor kwalitatief goede, laagdrempelige jazzconcerten met een gevarieerde programmering voor inwoners van Mierlo en omstreken.


 

 

Webmaster: Jaap Veneman