fbpx

Agenda

Agenda 2021-2022
 

mojo hand31


Woensdagavond  8 december 2021:  MOJO HAND Blues band

MOJO HAND is een fantastische Nederlandse 4 man sterke blues band, spelend met plezier, energie en passie. MOJO HAND laat je “The Blues Experience” voelen!

Met een gevarieerd repertoire van eigen en bewerkte blues nummers van bekende grootheden, worden diverse Blues stijlen met veel passie, plezier en vooral blues ten gehore gebracht. Ingetogen en swingend, van Texas naar Chicago en van Funky naar de Boogie. Lekker gevarieerd en dansbaar!!! 

Door de uitgebreide instrumentale bezetting (gitaar, Hammond, piano, bluesharp, drums, bas en tweemaal zang) is de sound smaakvol divers en is een optreden nooit saai. Lovende kritieken bevestigen dat! 

Het gaat nooit vervelen met MOJO HAND.

 

Woensdagavond 2 februari 2021:  Paulus Schäfer Trio & Dominique Paats  

–Flitsende improvisaties, bezielde melodieën, messcherpe swing, knallende grooves–

Paulus Schäfer behoort tot de ‘fine fleur’ van de Nederlandse en Europese Sinti jazzgitaristen. Toen hij en de Maastrichtse jazz accordeon virtuoos Dominique Paats elkaar in 2012 ontmoetten tijdens een live concert, ontstond ter plekke een magische chemie tussen de twee ras improvisatoren. Beiden zijn muzikaal stevig geworteld in de traditie van de Swing en de hyper virtuoze ‘Jazz manouche’ met zijn bezielde, op melodieën gebaseerde vloeiende improvisaties en strakke swing.

Vanuit hun persoonlijke achtergrond in de Sinti Jazz van Paulus Schäfer en de Europese Moderne en traditionele jazz van Dominique Paats lukte het de twee virtuozen, om de bijzondere klankkleuren van hun instrumenten – de akoestische gipsy gitaar en de jazz accordeon – te versmelten tot een verrassende nieuwe cross-over stijl die zo natuurlijk aanvoelt, dat men nauwelijks realiseert dat dit een bijzondere combinatie is van twee verschillende muzikale tradities en twee nieuwe instrumentale klankkleuren.

Het resultaat is een bijzonder aanstekelijke, verbluffend organische ‘fusion’, een mix van stijlen afkomstig uit Gipsy Swing, Moderne Jazz, Latin, en bekende melodieën uit films en musicals. Het frisse speelplezier spat ervan af als de twee mannen elkaar muzikaal uitdagen, in virtuoze improvisaties ‘balletje overgooien’ in afwisselende korte sequenties, en elkaar vinden in gezamenlijke strakke arrangementen en swingende grooves.

Paulus Schäfer en Dominique Paats vinden elkaar in de gezamenlijke universele taal van de jazz improvisaties, waarin zij op indrukwekkende wijze heer en meester zijn op hun instrument met bezielde melodieën en aanstekelijke swing. Alles messcherp neergezet met de bijzondere bezieling en diep doorleefde emotionele intensiteit, die kenmerkend is voor de ‘jazz manouche’.

De strakke tandem van ritme gitarist Martin Limberger en Noah Schäfer op contrabas geeft de solisten een swingende basis om te excelleren. Zij geven impulsen, stuwen de spanning met intense grooves, laten de thema’s ademen in ‘half time’, en trekken de teugels strak in sportief snelle up-tempo nummers. Zij zijn de secondanten, die alert de spetterende solo gitaar en accordeon feilloos aanvoelen. Een ritmesectie als springplank voor melodieuze invallen en een pulserend ruggengraat in telepathisch naadloos samenspel.

Instrumentale muziek van een bijzonder hoog artistiek niveau, die het ‘Hot club de France’ gevoel van Django Reinhardt en Stéphane Grapelli vertaalt naar een onweerstaanbaar toegankelijk, maar tevens zeer artistiek hedendaags jazz idioom.


Bijzonder succesvolle concerten

We zijn Jazz Café Mierlo gestart in 2020 met een tweetal uitverkochte en bijzonder geslaagde concerten. Helaas vanwege de corona pandemie moesten we stoppen.
In 2021 konden we in september doorstarten en hadden meteen weer een uitverkochte zaal vol enthousiaste bezoekers. 

 

Woensdagavond 5 februari 2020:  JaZZcape Jazzscape 3

We hadden niet anders verwacht toen we de geweldig goede en in omstreken zeer gewaardeerde Mierlose Bigband “JaZZcape” als eerste hadden uitgenodigd voor een swingend concert. Met prachtige solo’s en een top zangeres maakten ze er een echt feestje van. Ze werden dan ook beloond met een staande ovatie. 

De zaal was vroeg in de week uitverkocht. We moesten zelfs een aantal mensen teleurstellen omdat er geen plaatsen meer over waren. 
 

 

Woensdagavond 4 maart 2020:  Gipsy Moodgipsy mood 1

Kwintet Gipsy Mood wist zich deze avond opnieuw te overtreffen en niet alleen "de gevoelige snaar" maar ook de harten van de bezoekers te raken.

Een heel gevarieerd programma, een reisje over de wereld, zowel sfeervolle als swingende muziek spelend - zorgden ze voor de juiste sfeer. We zullen ze heel graag weer terugzien in Jazz Café Mierlo.


Woensdagavond 8 september 2021:  Mr. Boogie Woogie & the Blisters

Het eerste jazzconcert na anderhalf jaar met Mr. Boogie Woogie & The Blisters was in twee dagen uitverkocht.

Liefhebbers van muziekstijlen zoals Blues, Rock & Roll en Boogie Woogie kwamen volledig aan hun trekken tijdens dit spetterend feestje rondom de piano. Het publiek genoot van Rythm & Blues klassiekers, waaronder bekende Hits van Jerry Lee Lewis, Ray Charles, Dr. John en Fats Domino. De band voerde het publiek mee terug naar de hoogtijdagen van de Rythm & Blues muziek. Het enthousiaste publiek beloonde de band met een staande ovatie.

 

 

Woensdagavond  13 oktober 2021:  - Joep Peeters - "Swing Is here"joep 2

Joep Peeters is gespecialiseerd in Jazz & Dansmuziek 1900-1960. Hij speelt piano, vibrafoon, saxofoon, zang en is daarnaast bandleider, componist, tekstdichter, muziekhistoricus, arrangeur en presentator. Joep Peeters stond bijna veertig jaar voor de klas en is al meer dan vijftig jaar actief in de muziek, vooral de jazz. Hij is actief in het culturele leven in Breda en mede oprichter van het Jazz Festival Breda.

Waar zijn naam verder bij staat geschreven: het Joep Peeters trio, het Joep Peeters quartet, de JoJo swingband, de Polka Dots, Gumbo Gabbers, The Hot Cat Rythm Kings, Heebee JeeBee Jazz Band, de Original Victoria Band, het orkest van Lillian Boutté, David Livingstone Jazz Messengers, de Opjuiners en Andors jazzband. Ook is hij vijf keer naar New Orleans geweest en noemt dat dagen van ‘disney en dixie’.

Een muzikale topper met een enthousiast publiek in Jazz Café Mierlo. 

Webmaster: Jaap Veneman