fbpx

Organisatie

“Jazz Café Mierlo” is een initiatief van een vijftal liefhebbers van Jazzmuziek, inwoners van Geldrop-Mierlo.

jazzband
Doelstelling 

De doelstelling van Jazz Café Mierlo is om inwoners van Geldrop-Mierlo en de regio kennis te laten maken met, en genieten van, verschillende Jazzbands en -stijlen, zoals Dixieland, Blues, Swing, Ragtime, Gypsy, Boogie Woogie, Bigband, Souljazz. Daarnaast bieden wij gelegenheid tot sociale contacten in de pauzes en na afloop van elk concert onder het genot van een hapje en drankje. We organiseren laagdrempelige concerten, dus tegen een bescheiden toegangsprijs en we voorzien de optredens van achtergrondinformatie over de verschillende bands en muziekstijlen.

Doelgroep
Bij Jazzliefhebbers wordt nogal snel gedacht aan senioren. Wij willen echter met dit initiatief ook vooral de jongere muziekliefhebbers interesseren. 

Hoe vaak
Voor het komende jaar 2020 worden drie optredens gepland in het voorjaar en drie in het najaar. In de eerste helft van het jaar zijn deze gepland op de eerste woensdag avond in de maand. Voor de tweede helft van het jaar is dit nog niet definitief besloten. 

Keuze van de optredende bands/ensembles
Jazz Café Mierlo nodigt bij voorkeur goede bands en ensembles uit. De bands moeten bekend zijn door een goede tot zeer goede kwaliteit en vooral stemming weten te brengen.  

Ondersteuning en advies
Bij ons initiatief hebben wij de ondersteuning en advies gekregen van enkele ervaren organisatoren van Jazz clubs en -optredens in onze regio. Onze dank gaat uit naar:

  • Jos Beeren van de Jazz Sociëteit in Aarle Rixtel,
  • Willem Weijts van de Eindhovense Jazzclub OSJE
  • Gert Poppe van Yes Jazz  in Valkenswaard
  • Marcel Louwers van Jazzcape, Mierlo.

 

Webmaster: Jaap Veneman